Paard en koe in de mist

Wintervakantie in het hoge noorden

Het Nationaal Landschap Zuid West Friesland heeft alle ingrediënten voor een heerlijk ontspannen wintervakantie in zich: het glooiende landschap, de Friese meren, de IJsselmeerkust met zijn talrijke ganzenkolonies en natuurlijk de Gaasterlandse bossen. Ook de Friese Elfsteden stadjes Stavoren, Hindeloopen en Workum liggen in dit prachtige gebied.

Sfeervolle logeerhuizen

In de grijze wintermaanden pakken we extra uit met een behaaglijke aankleding van de logeerhuizen, een warme ontvangst en een winters activiteitenaanbod. We bieden twee typen logeerhuizen in de winter: het familiehuis en het hofje met stoere houten lodges. Beide type logeerhuizen hebben centrale verwarming en hout- of pelletkachels. Ook in november t/m maart bent u met familie, vrienden of collega’s van harte welkom.

Belevenissen

Aan binnen- en buitenbelevenissen tijdens de winter is gedacht. U kunt bijvoorbeeld een winterse poldertocht maken en ganzen spotten of genieten van prachtige vergezichten tijdens de Stuwwallen wandeltocht. Voor de echte sportievelingen is een bezoek aan de nieuwe Elfsteden schaatshal in Leeuwarden of het bekende Thialf in Heerenveen een must. Vindt u het leuk om samen uit te gaan, dan kan dat in Warns. Het dorp heeft namelijk een eigen (film)theater De Spylder, dat is ondergebracht in een voormalig kerkje. U kunt er lopend naar toe, want het ligt op een kilometer afstand van de Weyde Blick. Kijk voor de programmering op despylder.nl.

Cultuur

Musea vertellen over de cultuur van Friesland, zoals het Schaatsmuseum in Hindeloopen, het Jopie Huisman museum in Workum of het Fries Museum in Leeuwarden met een prachtige vaste collectie over Friesland.

Sterren kijken

Een bijzondere ervaring is een bezoek aan het oudst werkende Planetarium in de wereld in Franeker. Friesland is een provincie met weinig ‘lichtvervuiling’, dus de sterren zijn – bij een heldere nacht – heel goed te zien.