Avonturen

De directe omgeving van de Weyde Blick nodigt uit voor veel avonturen.

Zo is Stavoren de uitvalshaven voor de Friese Vloot. Zoek het water van het IJsselmeer op in een oud hollands zeilschip met schipper. Kijk op de website www.friesevloot.nl voor de mogelijkheden.

Liever op een andere manier het water op, dat kan in een kano of kayak. Bij camping ’t Seleantsje (www.camping-seleantsje.nl) in Molkwerum zijn deze te huur. Desgewenst geven wij u een mooie route en picknick mand mee en u ervaart de omgeving op een heel bijzondere manier.

Of doe een schattenzoektocht met GPS. ‘Explore” Friesland met een cache. Er zijn tal van caches met verschillende moeilijkheidsgraden. Wil je hier meer over weten kijk dan op www.geocaching.com. Wijk kunnen u ook op weg helpen.

Maar natuurlijk kunt u ook wandelen in de Gaasterlandse bossen of langs de IJsselmeerkust, spelen op het strand of fietsen over de Zesstedenroute. De kinderen kunnen zich op de Weyde Blick prima vermaken op de speeltoestellen, in het buitenzwembad of bij de vuurplaats. Ze mogen hier zelf vuurtje stoken en marshmallows roosteren.

Het  Sybrandy’s speel- en natuurpark in Oudemirdum is een aanrader. Eindeloos speelplezier voor de kinderen en eindelijk rust voor de ouders. Tijdens de schoolvakanties organiseert Mar en Klif, het bezoekercentrum van het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland, de leukste natuurbelevenissen. Het vernieuwde binnenzwembad in Joure is het hele jaar door een attractie. Goed om in de gaten te houden zijn de evenementen op It Flinkeboskje (www.itflinkeboskje.nl)  in het buurdorp Hemelum, zoals de boerenstreekmarkt, de Flinke Favorieten (hippe vlooienmarkt) en festivals. 

Is het minder mooi weer, dan zijn er genoeg leuke binnenactiviteiten. Verschillende musea in de omgeving zijn zeer de moeite waard om te bezoeken: het Jopie Huisman museum in Workum, het Scheepvaartmuseum in Sneek, het Natuurmuseum en het nieuwe Fries Museum in Leeuwarden. Een bezoekje aan de mooie Friese steden in de omgeving (Stavoren, Hindeloopen, Workum en Sneek) is in elk seizoen een aanrader.