TERUG

Wintervakantie in het Hoge Noorden


Winter in Friesland

Misschien is het niet de eerste gedachte die bij u opkomt: ‘’een wintervakantie in Friesland”. Toch heeft ook dit seizoen zijn charmes, zeker wanneer u verblijft in het Nationaal Landschap Zuid West Friesland. Het landschap heeft namelijk alle ingrediënten van het Hoge Noorden in zich: het glooiende landschap, de Friese meren, de IJsselmeerkust met zijn talrijke ganzenkolonies en natuurlijk de Gaasterlandse bossen. Ook de mooie Friese Elfsteden stadjes Stavoren, Hindeloopen en Workum liggen in dit prachtige gebied. Wanneer het vriest en sneeuwt, is het natuurlijk helemaal top, want dan kunt u ook nog eens genieten van de echte ‘hollandse’ wintersfeer met schaatsen op het vele natuurijs in Friesland, sleetje rijden vanaf de IJsselmeerdijk en warme chocomelk en snert in gezellige cafeetjes in de pittoreske stadjes.

De Weyde Blick (centraal geleden in het Nationaal Landschap ZW Friesland) biedt twee typen logeerhuizen in de winter: de groepsaccommodatie voor 20 personen en 3 stoere houten lodges, twee voor 4 personen en één voor zes personen. De logeerhuizen ademen een Noordelijke sfeer uit door het gebruik van stoer, zwart hout op de gevels. Beide type logeerhuizen hebben centrale verwarming en houtkachels en een brede overdekte veranda, zodat u met mooi weer ook lekker lang buiten kunt zitten.

Sfeervolle logeerhuizen

De Weyde Blick pakt in de grijze wintermaanden extra uit met een behaaglijke aankleding van de logeerhuizen, een warme ontvangst en een winters activiteitenaanbod. Ook in november t/m maart bent u met familie, vrienden of collega’s van harte welkom in het Hoge Noorden. U wordt heerlijk in de watten gelegd. Bij aankomst wacht u een gastvrije ontvangst met een winters drankje bij de houtkachel. U voelt zich helemaal thuis door de kaarsen, de schapenvellen, de lantaarns, de wollen dekens of plaids op de bedden.

Belevenissen

Ondanks de rust en de ruimte in Friesland, die echt Scandinavisch aandoet, zult u zich niet snel vervelen; aan binnen- en buitenbelevenissen is gedacht. U kunt bijvoorbeeld een winterse poldertocht maken en ganzen spotten onder begeleiding van een natuurgids of genieten van prachtige vergezichten tijdens de Stuwwallen wandeltocht. Voor de echte sportievelingen is een bezoek aan de nieuwe Elfsteden schaatshal in Leeuwarden of het bekende Thialf in Heerenveen een must.

Een bezoek aan de nabij gelegen pittoreske stadjes Hindeloopen en Workum is het hele jaar door een aanrader. Als er ijs ligt is het helemaal een belevenis. Vergeet dan vooral niet uw schaatsen mee te nemen voor een flinke tocht over de Friese wateren met tussenstops bij de vele Koek en Zopie kraampjes.

Vindt u het leuk om samen uit te gaan, dan kan dat in Warns. Het dorp heeft namelijk een eigen (film)theater De Spylder, dat is ondergebracht in een voormalig kerkje. U kunt er lopend naar toe, want het ligt op een kilometer afstand van de Weyde Blick. De programmering is heel afwisselend; van muziek, theater tot filmhuis films. Kijk voor de programmering op www.despylder.nl


Download hier een overzicht van de activiteiten in de wintermaanden.
Cultuur

Musea vertellen over de cultuur van Friesland, zoals het Schaatsmuseum in Hindeloopen, het Jopie Huisman museum in Workum of het Fries Museum in Leeuwarden met een prachtige vaste collectie over Friesland. Een mooie activiteit voor een groep op koude dagen is een rondleiding in huidenfabriek Van Buren in Bolsward (waarbij u zelf een mooie dierenhuid kunt aanschaffen voor thuis) of een workshop pottenbakken en schilderen in Workum.


Download hier een overzicht van de activiteiten in de wintermaanden.
Sterren kijken

Een bijzondere ervaring is een STAR party. Samen sterren kijken en de volgende dag een bezoek aan het oudst werkende Planetarium in de wereld in Franeker. Friesland is een provincie met weinig ‘lichtvervuiling’, dus de sterren zijn – bij een heldere nacht - heel goed te zien. In het kader van ‘Feel the Night’ worden er rondom Europese Culturele Hoofdstad Leeuwarden meer bijzondere activiteiten in het duister georganiseerd www.2018.nl.

Contact & locatie

Waarom zou u naar het buitenland vliegen, als u ook in ons eigen Hoge Noorden een pure en bijzondere vakantie kunt vieren.

de Weyde Blick
It Sou 29
8721 GX Warns
Nederland

Telefoon 0514 68 14 28
E-mail info@deweydeblick.nl

Prijzen, beschikbaarheid en boeken